Psykolog Østerbro

Mange psykologer på Østerbro tilbyder individuel terapi, parterapi og familieterapi. Vi gør det nemt og overskueligt for dig at finde en autoriseret psykolog, der kan hjælpe dig med netop de udfordringer, du står overfor.
Mange mennesker søger støtte og sparring til livets udfordringer. Terapi skaber et trygt rum, hvor udfordringer som stress, angst, depression eller lavt selvværd kan blive bearbejdet. Uanset om du befinder dig i en aktuel krise eller ønsker at forebygge uhensigtsmæssige mønstre, er det altid klogt at tage hånd om det i tide. Hos mange af vores psykologer er den første samtale en uforpligtende og gratis telefonsamtale.

Hvad er terapi?

Terapi handler om at komme til roden af dine udfordringer og arbejde hen imod større selvindsigt, ro og klarhed i dit liv. Gennem samtaleterapi taler du med en autoriseret psykolog om dine tanker og følelser. Formålet er at forstå dine handlemønstre, anerkende dine følelser og lære nye måder at håndtere livets udfordringer på. Det er vigtigt at huske, at selvindsigt og forandring er en proces, der kan tage tid. Terapeuten vil skabe et trygt rum for dig og hjælpe dig med at opnå forbedring og styrke din livskvalitet.

Terapien tager udgangspunkt i din måde at opleve verden på og støtter dig i at se dine valg og muligheder klarere. Vores terapeuter skræddersyr et forløb til din situation og fokuserer på selvforståelse samt forbedring af livskvaliteten ved at hjælpe dig med at håndtere udfordringer og styrke din personlige udvikling.

Hvad får jeg ud af at gå til en autoriseret psykolog?

I et terapeutisk forløb hos en psykolog arbejder i sammen om at finde balance og harmoni i livet. Mange oplever, at de bliver bedre rustet til at håndtere stress, traumer, ensomhed og andre følelsesmæssige udfordringer. Du vil lære metoder til selvtrøst og finde indre ro, hvilket er afgørende for at håndtere livets op- og nedture. Værktøjerne tilegnes gennem samtaler og øvelser, som din psykolog vil guide dig igennem.

Bemærk, at hver terapeut arbejder på sin egen måde. Teksten her giver en generel beskrivelse af, hvad du kan forvente, og hvordan mange terapeuter strukturerer deres forløb. For mere præcis information om den enkelte terapeut anbefales det at besøge terapeutens profil.

 

Hvilke konkrete redskaber får jeg?

Når du går i terapi, vil du få en række konkrete redskaber, som du kan bruge i din hverdag for at opnå bedre trivsel og håndtere udfordringer mere effektivt. Terapeuten vil tilpasse værktøjerne til din situation og dine behov, så du får mest muligt ud af dit forløb hos psykologen. Det kan være teknikker til at håndtere stress og angst, forbedre selvværd eller lære at sætte sunde grænser i dine relationer.

Du kan også blive introduceret til øvelser, der hjælper dig med at ændre uhensigtsmæssige og negative tankemønstre og finde ro i kaotiske situationer. Det kan f.eks. være åndedrætsøvelser, mindfulness eller kognitive metoder, der hjælper dig med at udfordre og ændre negative tanker. Mange oplever også at få værktøjer til bedre kommunikation og konflikthåndtering, hvilket kan være særligt hjælpsomt i relationer med partner, familie eller på arbejdspladsen.

 

Hvem kan en psykolog hjælpe?

Psykologer kan hjælpe mange forskellige mennesker af mange grunde. Hvis du oplever stress, angst eller tristhed, kan terapi gøre en stor forskel. Det gælder også for dig, der kæmper med lav selvtillid, føler dig ensom eller oplever udfordringer i dit parforhold eller andre nære relationer. Terapi tilbyder værktøjer til at håndtere disse udfordringer og kan også støtte personer, der har oplevet tab eller sorg, har skadelige vaner og afhængigheder, eller lever med konsekvenserne af en svær opvækst.

 

Kan jeg komme i online terapi?

Mange gode psykologer på Østerbro tilbyder også online terapi. Dette kan være et fleksibelt alternativ, hvis du har en travl hverdag eller foretrækker at tale med din terapeut hjemmefra. Online terapi kan ofte vælges via terapeutens profil, og du kan derfor nemt finde en behandler, der passer til din hverdag.

 

Skal jeg have en henvisning fra egen læge for at gå til psykolog?

Du behøver ikke en henvisning fra egen læge for at starte et forløb hos en psykolog. Dog kan det i visse tilfælde være muligt at få tilskud til behandlingen gennem sundhedsforsikringer eller det offentlige, hvis du har en henvisning fra din læge.

 

Kan parterapi hjælpe med at redde vores forhold?

Parterapi kan være en effektiv måde at arbejde på kommunikationen og forståelsen i et parforhold. Mange grunde kan lede til behovet for parterapi – hvad enten det handler om konflikter, manglende nærhed eller andre udfordringer. En psykolog, der tilbyder parterapi, vil hjælpe jer med at opnå en dybere forståelse af hinanden og finde nye måder at forbinde og styrke jeres forhold.

 

Negative tankemønstre

En psykolog kan hjælpe dig med at identificere og ændre negative tankemønstre, der påvirker dit mentale velbefindende. Dette kan omfatte selvkritiske tanker, pessimisme eller uhensigtsmæssige overbevisninger, der kan holde dig tilbage fra at leve et fuldt og balanceret liv.

 

Hvordan foregår den uforpligtende samtale?

En uforpligtende samtale med en psykolog er en mulighed for at tale om de udfordringer, du står overfor, og finde ud af, om der er en god forbindelse mellem dig og terapeuten. Det er en chance for at stille spørgsmål, diskutere forventninger og afgøre, om et terapeutisk forløb er det rette valg for dig.

 

Hvad er forskellen mellem en psykolog og en psykoterapeut?

En psykolog har en universitetsuddannelse i klinisk psykologi, mens en psykoterapeut kan have forskellige uddannelsesmæssige baggrunde inden for terapi. Begge kan tilbyde samtaleterapi, men psykologer kan også diagnosticere og behandle psykiske lidelser, da “psykolog” er en beskyttet titel.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er klinisk psykologi?

Ja, det er vigtigt, at du føler dig tryg og tilpas med din psykolog. Hvis kemien ikke er der, er det helt okay at finde en anden terapeut, der passer bedre til dine behov. Din trivsel og følelse af tryghed er afgørende for et godt terapiforløb hos en autoriseret psykolog.
Prisen for en terapisession afhænger af den enkelte behandler. Typisk ligger prisen mellem 800-1500 kroner. Dette skel skyldes ofte den type af terapi, du leder efter. Prisen vil fremgå på den enkelte psykologs side.
Længden af et terapiforløb varierer fra person til person. Mange starter med at gå i terapi en gang om ugen, men det kan ændres til hver anden uge eller en gang om måneden afhængigt af dit behov og de mål, du og din psykolog har sat for terapien.

Det er ikke nødvendigt at forberede sig til det første møde, men det kan være nyttigt at tænke over, hvilke udfordringer du ønsker at tale om, og hvad dine mål med terapien er. Terapeuten vil hjælpe dig med at strukturere samtalen og skabe et trygt rum fra første møde.

Klinisk psykologi er et felt inden for psykologi, der fokuserer på behandling af mentale, følelsesmæssige og adfærdsmæssige lidelser. En psykolog med ekspertise i klinisk psykologi kan hjælpe med at diagnosticere og behandle udfordringer som depression, angst, stress og meget mere. Ofte vil du opleve, at behandlingen i klinisk psykologi er skræddersyet til dine specifikke behov og udfordringer.

Find din terapeut

Vælg område

Vælg max ventetid

Vælg type af terapeut

Hvad du ønsker at få hjælp med?

Select some options
Specifikationer filter checkbox

Vælg Terapiform

Select some options
terapiform filter checkbox

Søg på din by

Annika er Psykoterapeut MPF og arbejder med både individer og med par og har specialiseret sig inden for parterapi, seksualitet, traumer, og depression.